Un nou record global de creştere a cazurilor de coronavirus, raportat de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat un nou record global de creştere a cazurilor de coronavirus: peste 228.000 într-o singură zi.

Cele mai mari cifre vin din Statele Unite, Brazilia, India și Africa de Sud. În aceste condiții, specialiștii cred că cifrele pandemiei sunt în realitate mult mai mari. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite şi Politehnica din Massachussets au proiectat că numărul infecţiilor este de fapt de zece până la 12 ori mai mare decât cazurile confirmate, ceea ce înseamnă peste „700.000 de infecţii pe zi”.

Vizibil tulburat, directorul OMS a lansat o nouă pledoarie emoționantă.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS): „Prieteni, nu vă lăsăți amăgiți, cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci mai degrabă lipsa de conducere responsabilă și solidaritate. E o tragedie care ne pune în situația de a pierde mulți prieteni, mulți apropiați. Elementele de care aveam cea mai mare nevoie sunt direcția corectă dată de conducători, participarea comunitații și solidaritatea colectivă”.

Distribuie informația
Alte știri