Un nou record mondial pentru pianistul orădean Thurzó Zoltán

Foto: facebook/Thurzo Zoltan

Pianistul orădean Thurzó Zoltán, dublu recordman Guinness, a realizat, miercuri, un nou record mondial, de înălţime, cântând la pian în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume, Umling La Pass, din India, regiunea Ladakh, la altitudinea de 5.798,51 metri, cu 300 de metri mai sus decât la performanţa sa anterioară.

El şi-a doborât astfel propriul record de înălţime, stabilit pe Everest, la 5.325,77 metri.

Și asta în timp ce temperatura era cuprinsă între 0 şi minus 5 grade Celsius, dar, din cauza vântului puternic, temperatura reală s-a simţit mult mai puternic, de – 10 grade, sau chiar -13 grade C. După întoarcerea acasă, va face toate demersurile pentru recunoaşterea noului record mondial Guinness.

Scopul eforturilor sale pe plan mondial are ca obiectiv înfiinţarea unui Muzeu al Muzicii în oraşul său natal, Oradea, în condiţiile în care familia sa, muzicieni de trei generaţii, deţine un important patrimoniu muzical. Pianistul speră că, prin aceste performanţe Guinness, va atrage atenţia lumii pentru a-şi realiza visul.

Sursa: gerpres.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri