Un nou rezultat de excepție pentru tenismena Giulia Safina Popa de la CSM Oradea

Foto: facebook/csmoradea

Giulia Safina Popa a obținut un nou rezultat de excepție. Sportiva legitimată la CSM Oradea, în vârstă de doar 13 ani, a triumfat în cadrul turneului Tennis Europe U16 Joan Mir de la Torello (Spania).

Antrenată de tatăl ei, Lucian Popa, Giulia a învins în proba de simplu feminin la evenimentul desfășurat pe parcursul săptămânii trecute, în Spania. În semifinale a trecut de Veronika Sekerkova (Cehia), scor 6-0, 6-1, iar finala si-a adjudecat-o in fata Kseniei Efremova, in 3 seturi, 5-7, 6-4, 6-2.

În cadrul aceluiași turneu, Giulia Popa a făcut pereche cu Sofie Hattlerova (Cehia) în proba de dublu feminin. Aici, sportivă orădeancă a avansat în finală, pe care a pierdut-o cu 8-10 în decisiv.

Amintim că Giulia Popa a jucat finala turneului Le Petit As la începutul acestui an. Acesta este cel mai important turneu de tenis pentru copii organizat în Europa. Recent, Giuli a câștigat un prim turneu ITF, în Letonia. O performanță uluitoare având în vedere faptul că ea are 13 ani, la la evenimentele ITF pot lua parte sportivi juniori (adică până în vârsta de 18 ani).

Distribuie informația
Alte știri