Un nou supermarket LIDL se construiește în Oradea. Unde va fi amplasat?

Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) a avizat în ședința de săptămâna trecută construirea unui supermarket Lidl în Cartierul Tineretului. Zona vizată este momentan ocupată de un teren viran, nefolosit.

„Construirea unui supermarket în Cartierul Tineretului este mai mult decât binevenită, având în vedere că vorbim de un cartier nou și în dezvoltare. De altfel, realizarea unui magazin de alimentație publică a fost solicitată de locuitorii zonei de mai mulți ani. Acum, investiția va fi în sfârșit realizată, magazinul urmând să fie situat la intrarea în Cartierul Tineretului, respectiv la intrarea din Calea Clujului în str. Bacaloglu, în imediata vecinătate a parcului”, a explicat viceprimarul Arina Moș.

Lidl România SCS a solicitat aviz arhitectului-şef pentru construirea unui supermarket Lidl – amenajări exterioare și reglementare acces în cartierul Tineretului, pe str. Bacaloglu (nr. cadastral 155 792 și 155791).

Solicitantul a primit aviz favorabil, urmând faza de consultare a populației în cadrul procedurilor legate de elaborare PUZ, după care proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local.

Terenul pe care se va construi magazinul este situat în zona funcțională ET (zonă de activități economice cu caracter terțiar și de tip comercial desfășurate în unități de mari dimensiuni) și M4 (zonă mixtă cu regim de construire deschis, adiacentă arterelor de importanță locală).

Spațiul aferent sălii de vânzare a magazinului este de 1411 mp, iar numărul locurilor de parcare propuse este de 156, mai multe decât necesarul prevăzut de 90 de locuri.

Distribuie informația
Alte știri