Un nou tip de bullying se răspândește în școlile din România. Are legătură cu vaccinarea împotriva COVID-19

Fotoa:shutterstock

Bullying-ul este o problemă serioasă în școli din România. Sunt sute de cazuri în care părinții își mută copiii în alte unități de învățământ pentru că au fost agresați (fizic sau verbal) de alți colegi.

Vaccinarea sau nevaccinarea elevilor a ajuns motiv de bullying în şcolile din România.

Conform ultimelor date doar 30% dintre elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19. Potrivit digi24.ro, campaniile de informare cu privire la vaccinare  sunt insuficiente sau nu există în unele unități de învățământ, au transmis aproape 22.000 de copii care au răspuns unui chestionar realizat de Consiliul Național al Elevilor în parteneriat cu Salvați Copiii România. Eșantionul a fost realizat pe 21.581 de elevi, dintre care 2.080 din învățământul gimnazial și 19.501 din cel liceal.

Undeva la 36% ne-au afirmat că în școala lor au avut loc astfel de campanii. Sunt și opinii care indică vaccinarea sau nevaccinarea ca motiv al apariției cazurilor de bullying în comunitatea școlară, mai ales în relația dintre elevi, a transmis Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Radu Szekely, consilierul Ministrului Educației, a transmis că România ar putea avea şi mai mulţi copii vaccinaţi dacă ar împrumuta, de la alte ţări, modele adaptate vârstei lor. 

Distribuie informația
Alte știri