Un nou tip de pensie pentru români, aprobată de Guvern

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de lege care instituie în România un produs paneuropean de pensii personale. Astfel, românii care au contracte de muncă în mai multe state UE vor putea opta pentru un produs personal de pensie, în aceleaşi condiţii şi cu aceleaşi costuri de reglementare ca în toate statele membre.

Produsul paneuropean de pensii personale (PEPP) este separat de sistemul public de pensii din ţările membre UE şi de sistemele de pensii private din respectivele ţări, deci şi din România.

„Românii care au contracte de muncă în mai multe state UE vor putea opta pentru un produs personal de pensie, în aceleaşi condiţii şi cu aceleaşi costuri de reglementare ca în toate statele membre”, transmite Guvernul, într-un comunicat de presă. 

Legea aprobată de Executiv prevede ca plata pensiei aferente unui cont sau sub-cont naţional din România să înceapă la cererea participantului, fie de la data împlinirii vârstei standard de pensionare, fie de la data pensionării de invaliditate, iar contribuţiile la PEPP sunt deductibile fiscal. 

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Distribuie informația
Alte știri