Un nou transport de deşeuri din Germania, oprit la Borș II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș II au efectuat în data de 12.03.2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de trei cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier second-hand și diverse bunuri, de la diferite societăți comerciale din Germania pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 31.000 kg deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Distribuie informația
Alte știri