Un nou vaccin anti-Covid produs de compania americană Moderna ar oferi o protecție de 95%

Un nou vaccin anti-Covid are o eficacitate de aproape 95%, potrivit datelor publicate luni de compania americană Moderna, care a vorbit despre o ”zi măreață”, potrivit BBC News. Compania a mai precizat că va face demersurile pentru a obține aprobarea utilizării vaccinului în săptămânile următoare.

Rezultatele vin în contextul în care, recent, Pfizer anunța că a dezvoltat un vaccin cu o eficacitate de 90%, iar aceste vești vin să sporească optimismul în ceea ce privește găsirea unui tratament eficient care să pună capăt pandemiei de coronavirus, notează BBC News.

Ambele companii au folosit o abordare experimentală extrem de inovativă în procesul de dezvoltare a vaccinului.

Moderna a anunțat că va face demersurile pentru obținerea aprobării utilizării vaccinului în următoarele săptămâni. Totuși, datele sunt încă preliminare și multe întrebări așteaptă încă să își găsească un răspuns, potrivit sursei citate.

Testele au fost efectuate pe un eșantion de 30.000 de persoane din SUA, jumătate dintre participanți primind două doze de vaccin, la distanță de 4 săptămâni. Restul participanților la procedura de testare au primit injecții cu un ”fals vaccin”.

În urma testării, compania spune că vaccinul s-a dovedit a oferi o protecție de 94,5%. Datele mai arată că au existat 11 cazuri grave de Covid, dar niciunul nu s-a înregistrat în rândul oamenilor care fuseseră imunizați.

„În ansamblu, eficacitatea s-a dovedit a fi una extraordinară…este o zi măreață”, a declarat directorul medical Tal Zaks, pentru BBC News.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri