Un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, mai ales în zona de vest a țării

Miercuri și joi o masă de aer cu praf de origine sahariană va ajunge deasupra României și depunerile vor putea fi observate mai ales în zona de vest a țării, în intervalele în care va ploua, spun cei de la ANM.

O masă încărcată cu particule de origine sahariană a ajuns în România și zilele trecute. Cel mai intens episod din acest an a fost pe 24 aprilie. Un alt transport, mai puțin intens, a ajuns în luna mai.

„În perioada 26 iunie, ora 3 – 27 iunie, ora 21, circulaţia aerului, predominant sudică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei şi deasupra României. Depunerile de praf vor putea fi observate în jumătatea de vest a ţării în intervalele în care va ploua. Joi, din orele serii, masa de aer” încărcată cu particule de praf saharian de va îndepărta de țară”, se spune într-o informare a Administrației Naționale de Meteorologie.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri