Un OM și un artist de excepție. Maia Morgenstern alături de femeile diagnosticate cu cancer din Oradea

Sute de orădeni au savurat miercuri, 24 ianuarie, spectacolul ”Varșovia: Ghid turistic”, care a avut-o în rol principal pe Maia Morgenstern. Renumita actriță a acceptat să se alăture proiectului Asociației „Luptătorii pentru Viață” din Oradea ce sprijina femeile care au trecut prin cumplita experiență a chimioterapiei.
Mai exact, din banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi achiziționate peruci pentru doamnele care au avut de suferit în perioada de tratament cu citostatice.

Pentru gestul lor nobil, orădenii au fost recompensați cu o piesă de teatru jucată magistral de actorii Teatrul Evreiesc de Stat din București: Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natalie Ester, Rudi Rosenfeld și Viorica Bantaș. Povestea este plasată în zilele noastre și are în centru drama unei familii evreiești care au trăit experiența Holocaustului și care se reîntoarce în Varșovia pentru a-și recupera proprietățile.”Varșovia: Ghid turistic” este o comedie spumoasă, însă are momente de mare luciditate și realism, obligând spectatorul să mediteze la valorile morale ale societății în care trăim. Alegerea piesei a fost una pe gustul orădenilor, care într-o zi de sărbătoare națională, au decis să îmbine propria bucurie cu bucuria de a dărui.

„Mulțumesc Teatrului Evreiesc de Stat din București și, în special, acestui om minunat care este, Maia Morgenstern pentru toată bunăvoința de care au dat dovadă în aceste proiect major al Asociației Luptătorii pentru Viață. Pentru femei, unui dintre cele mai traumatizante dintre efectele secundare ale chimioterapiei este pierderea părului. O soluţie, deloc accesibilă unui pacient care-şi investeşte banii în tratamente medicale, ar fi achiziţionarea unei peruci de calitate. Chiar dacă acesta nu-i va salva viaţa, îi va ridica moralul şi-i poate aduce o urmă de demnitate şi de speranţă în lupta pe care e nevoit să o poarte cu chinurile acestei boli. De multe ori atitudinea pozitivă a făcut diferenţa între învingătorii şi învinşii bolii”, a precizează dr. Ioana Puşcaş, membru fondator şi voluntar al Asociației Luptătorii pentru Viață.

De asemenea, cei care doiresc să facă donaţii Asociaţiei Luptătorii pentru Viaţă o pot face în contul RO93BTRLRONCRT0315800301, deschis la Banca Transilvania.

Distribuie informația
Alte știri