Un orădean a fugit de la locul unui accident pe care l-a provocat în Ungaria, soldat cu un mort şi patru răniţi. Ce au decis judecătorii

Foto: adevarul

Joi, 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat, pe raza municipiului Oradea, un bărbat de 63 de ani, din Oradea, pe numele căruia Curtea de Apel Oradea a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 2 ani de închisoare în regim de detenție,  pentru comiterea infracțiunilor de cauzare din neglijență unui accident rutier și neacordare de asistență, fapte comise pe teritoriul Ungariei, sentința penală a autorităților ungare fiind recunoscută și pusă în executare de autoritățile române.

Polițiștii de investigații criminale bihoreni l-au încarcerat pe orădeanul de 63 de ani în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.

Orădeanul a fost condamnat pentru un carambol teribil care s-a produs în urmă cu 4 ani, în noaptea de 18 spre 19 decembrie 2015, între Berettyóújfalu şi Mezőpeterd. Aflat la volanul unui Mercedes Vito, a intrat în depăşirea unui autotren care circula în faţa sa, fără să se asigure, obligând şoferul unui VW Golf care venea din sens opus, tot un cetățean român, să tragă pe acostamentul şoselei. În urma impactului violent, un pasager din autoturismul VW Golf a decedat, iar alte patru persoane au ajuns la spital cu diferite leziuni.

Orădeanul a fugit de la locul accidentului, însă a fost identificat şi pus sub urmărire penală ulterior de procurorii din Berettyóújfalu pentru cauzare, din neglijență, a unui accident rutier și neacordare de asistență, fiind condamnat definitiv anul trecut la 2 ani de închisoare cu executare.

Alte știri