Un orădean a plecat cu autorulota până în satul lui Moș Crăciun din Laponia

Situat chiar pe Cercul Polar, la câțiva km depărtare de Rovaniemi, Satul lui Moș Crăciun atrage vizitatori din toate colțurile lumii. Locul este gândit ca un parc de aventură, unde poți să te plimbi cu sania trasă de ren, poți să conduci snowmobile (adaptate chiar și pentru cei mai mici vizitatori) sau te poți plimbă cu sania trasă de câini husky. 

Acolo a ajuns chiar în Ajunul Crăciunului din acest an și vloggerul Mihai Dacin, după 0 călătorie care a durat mai multe zile.

Am condus 3000 km, timp de 4 zile și am ajuns cu autorulota de la Autorulote Oradea aici, la Moș Crăciun și vă pregătesc întreaga experiență pentru serile următoare. Crăciun de poveste, tuturor!, le-a transmis Mihai urmăritorilor de pe canalul său de Youtube, specializat în călătorii și mașini. 

Satul moșului are câteva clădiri idilice din lemn, decorate de sarbatoate, iar brazii încărcați de zăpadă întregesc atmosfera feerică de aici. 

Chiar la intrarea în sat, există un birou de informații de unde îți poți achiziționa diferite activități și excursii, dar și oficiul poștal oficial al lui Moș Crăciun, unde anual sosesc aproximativ 500.000 de scrisori din aproape 200 de țări și regiuni, iar spiridușii trebuie să le citească și să țină cont de cele 20.000.000 de dorințe adresate moșului. În sat vei întâlni o mică fermă de reni, iar pentru un traseu de 400 m cu sania, plătești 18€/ persoană.h

 Pentru a te întâlni cu doamna Crăciun, va trebui să cauți cabana în care această tricotează la căldură șemineului și la lumina lumânărilor. În cele câteva clipe pe care le petreci cu ea afli câți turiști vin și de prin ce colțuri ale lumii. Intrarea costă 5€, iar o fotografie trimisă pe mail 10€. Intrarea la Moș Crăciun este gratuită. Dacă vrei o amintire cu moșul, plătești 50€ pentru o poză. Moșul se arată încântat de atâția vizitatori și, inevitabil, te întreabă de unde ai venit. Când aude de România, zice “Salut, salut”.

Evident, sunt magazine cu suveniruri care încep de la 5€ și restaurante unde îți stăpânești poftă cu mâncare tradițională sau burgeri și pizza.

Aventura noastră continuă, după Crăciun, în nord, pentru a vâna aurora boreală, dar și pentru a pescui la copcă, respectiv a experimenta excursia cu sania trasă de husky în sălbăticie, a mai spus Mihai Dacin.

Distribuie informația
Alte știri