Un orădean bănuit de șantaj a ajuns în arest

Miercuri, 16 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au reținut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada aprilie – septembrie a.c., prin acte de violenţă şi prin ameninţări cu moartea, în mod injust, i-ar fi pretins 5.000 de euro unui bărbat de 28 de ani, din Oradea, iar la 12 septembrie a.c., i-ar fi pretins, tot în mod injust, alți 15.000 de euro.

În perioada aprilie – septembrie a.c., în urma ameninţărilor şi a violenţelor exercitate asupra sa, orădeanul de 28 de ani i-ar fi înmânat 5.000 de euro bărbatului de 33 de ani.

Joi, 17 octombrie a.c., bărbatul de 33 de ani a fost prezentat de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă a acestuia, sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Distribuie informația
Alte știri