Un orădean e în cursa pentru șefia FRF. Alegerile sunt miercuri, 18 aprilie

Lupta pentru șefia Federației Române de Fotbal a intrat pe ultima sută de metri. Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și Răzvan Burleanu sunt principalii candidați la cea mai înaltă funcție de la ”Casa Fotbalului”. Ziua de 18 aprilie, data la care se vor deșfășura alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal, este considerată de majoritatea oamenilor de pe scena sportivă de la noi din țară drept ”Ziua Z a fotbalului românesc”.

Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și Răzvan Burleanu sunt principalii candidați care s-au ”bătut” pe viață și pe moarte pentru a-i convinge pe cei 257 de membri afiliați că sunt oamenii potriviți pentru a ocupa cea mai înaltă funcție de la ”Casa Fotbalului”.

Născut la Oradea, în 12 octombrie 1960, Puşcaş a început fotbalul la clubul Crişul Oradea, debutând în Liga I în anul 1978 la FC Bihor. De-a lungul carierei sale de fotbalist, a mai evoluat ulterior la formaţiile Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte, Steaua Mizil. Cele mai mari satisfacţii le-a cunoscut la Steaua, echipă cu care a câştigat un titlu naţional şi o Cupă a României în sezonul 1984-1985. În palmaresul său de jucător figureză o singură prezenţă la echipa naţională a României, el evoluând în meciul amical România – RDG (scor 1-0) din 1983 când selecţionerul de atunci, Mircea Lucescu, l-a introdus pe teren pentru 18 minute. Absolvent al IEFS şi al Facultăţii de Mecanică din cadrul Academiei Militare, Puşcaş a început cariera de tehnician în 1988, când a fost antrenor-jucător la CS Târgovişte în Liga a II-a. Orădeanul a activat şi ca impresar, el deţinând licenţă FIFA de agent de jucător între 2002 şi 2004.

Distribuie informația
Alte știri