Un oradean i-a ajutat pe sportivii rusi sa ajunga la Olimpiada. Presedintele Vladimir Putin i-a multumit personal

Comitetul Internaţional Olimpic a decis că federaţiile naţionale au libertatea de decizie în privinţa acordării dreptului de participare pentru sportivii din Rusia. Decizia a fost luata dupa ce Agenţia Mondială Antidoping a publicat un raport care certifica faptul că a existat un program de dopaj susţinut de către stat în sportul din Rusia.

In aceste condiţii, Federaţia Internaţională de Judo, condusă de oradeanul Marius Vizer a anunţat că va permite sportivilor ruşi să participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este preşedintele onorific al Federaţiei Internaţionale de Judo si prieten cu Vizer. Bihoreanul a dat un interviu Agentiei Reuters in care a precizat că niciunul dintre aceşti factori nu a avut un rol în decizia luată.

„Toţi cei 11 competitori din Rusia – şapte bărbaţi şi patru femei – vor merge la Rio. Aceşti sportivi au fost testaţi începând din septembrie 2015 până la finalul lunii mai 2016, în mai multe ocazii, la evenimente internaţionale de judo, care nu au avut loc în Rusia. Nu a fost nicio penalizare, nicio probă incriminatoare, nu luăm în considerare testele făcute în Rusia, pentru noi nu sunt relevante”, a declarat Marius Vizer.

Distribuie informația
Alte știri