Un orădean în concert la Ateneu

Marți seara în fața publicului bucureștean din Sala Mică a Ateneului Român a concertat talentatul pianist orădean Dominik Ilisz, în cadrul stagiunii curente a Filarmonicii George Enescu din capitală. În programul recitalului său de pian s-au aflat lucrările Sonata în do minor, op. 13, „Sonata pathétique” și 32 variațiuni în do minor de Ludwig van Beethoven,  La Campanella, Sarabanda şi ciacona din opera Almira de Handel de Franz Liszt și Nocturna în si bemol minor, op. 9, nr. 1 de Frédéric Chopin.

În prezent Dominik este elev în clasa a X-a la Liceul de Arte din Oradea, dar de la 12 ani urmează şi cursurile de pian ale Facultăţii de Muzică din Debreţin, la clasa prof dr. Duffek Mihaly. Dominik a început studiul pianului la vârsta de 6 ani sub îndrumarea prof. dr. Jambor Fekete Elisabeta. „Mă bucur mult pentru succesul său, este un tânăr foarte conștiincios. A participat la numeroase cursuri de măiestrie susținute de personalități ale artei claviaturii în țară și străinătate” a spus profesoara sa, Jambor Fekete Elisabeta. Dintre acestea cursuri de măiestri amintim- Horia Maxim – Romania, Elizabeth Sombart – Franta, Jean-Claude Denervaund – Elvetia, Carmen Daniela Gililov – Germania, Duffek Mihaly și Pless Attila – Ungaria. Dominik a primit diplome de excelenţă din partea Primăriei Oradea, Fundaţia Resonance Romania și recunoașterea Kiwanis Art Oradea.

Lista succeselor sale profesionale atrage atenția:  Premiul I – Concurs International “Klavier Klavius” Bonn (2016), Premiul 2 (2016) și premiul I (2017) Concurs Internaţional de Interpretare instrumentală “ Carl Filtsch” Sibiu, Premiul 1 la Transylvanian International Piano Competition – Brasov (2017), Premiul 1 International Piano Competition „Frederic Chopin” Bacău (2019).

Alte știri