800 lei amendă pentru un orădean care a tăiat părți din rădăcina unui arbore

Un orădean a fost sancționat contravențional de către polițiștii din cadrul Direcției Poliției Locale Oradea pentru vătămarea unui arbore, precum şi pentru depozitarea unor deșeuri pe domeniul public.

Poliţiştii s-au autosesizat ca urmare a apariției în presă a unui articol cu privire la vătămarea unui arbore aflat pe domeniul public, pe strada  Blaise Pascal, nr. 20, din Oradea, făptuitorul fiind identificat.

În urma controalelor efectuate în teren, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale: una pentru vătămarea rădăcinilor arborelui și o altă sancțiune pentru depozitarea diferitelor tipuri de deșeuri pe domeniul public, în vecinătatea blocului unde cetățeanul locuiește.

Astfel, a fost aplicată o amendă de 800 de lei, conform OG 2/2021, pentru tăierea neautorizată a unor părți din rădăcina arborelui.

Totodată, i s-a aplicat un avertisment scris, precum și măsura complementară de salubrizare a locației ca urmare a constatării depozitării unor PET-uri, bucăți de lemne și alte deșeuri pe domeniul public.

Polițiștii locali încurajează cetățenii municipiului Oradea să sesizeze astfel de fapte la numărul de telefon 0259.969 sau în scris, la adresa de mail politia.locala@oradea.ro .

Distribuie informația
Alte știri