Un orădean urmărit de autorităţile austriece pentru fals de monedă și tâlhărie calificată a fost depistat de poliţiştii bihoreni

Miercuri, 23 iunie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat și reținut un bărbat de 39 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, urmărit internațional.

Autoritățile judiciare austriece au emis pe numele acestuia un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de fals de monedă și tâlhărie calificată.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale l-au prezentat pe aceasta unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene, iar joi, 24 iunie a.c., va fi prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autoritățile judiciare din Austria.

Distribuie informația
Alte știri