Un pasaj subteran va asigura accesul la drumul de legătură spre Autostrada Transilvania

Primarul Ilie Bolojan a prezentat în cadrul conferinței de presă de luni, 28 octombrie, soluția de trafic constând într-un pasaj subteran, care va asigura accesul la drumul de legătură spre viitoarea Autostradă Transilvania.
Pasajul va porni de pe str. Meșteșugarilor către șoseaua de centură și va subtraversa str. Densusianu și calea ferată Oradea-Arad. Totodată, acest pasaj va face legătura și cu noul drum spre Sîntandrei. Drumul de legătură dintre Oradea și Autostrada Transilvania va avea 19 km și va fi realizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Realizarea acestui pasaj a fost încredințată deja unei companii de proiectare din Cluj Napoca.

Pasajul subteran va avea o lățime de cca 10 m dintr-o parte în alta, din care carosabilul reprezintă cca. 7,80 m, iar cele două trotuare de 1,10 m fiecare. În ceea ce privește înălțimea pasajului, aceasta va fi de cel puțin 5 m, tocmai pentru a putea prelua și traficul greu. Dintre cele patru benzi ale străzii Meșteșugarilor, cele din mijloc vor fi afectate pentru rampele pasajului iar cele laterale pentru accesul din și spre centură. Realizarea acestui pasaj nu presupune exproprieri.

Distribuie informația
Alte știri