Un pompier oradean si-a riscat viata ca sa salveze un caine

Un pompier orădean, aflat în timpul liber, a intrat, fără să clipească, într-o magazie în care explodau butelii, ca să salveze un câine.

Incendiul s-a produs miercurea trecută, la prânz, în anexa unei gospodării din comuna Sântandrei, unde erau depozitate 33 de butelii. Aflat în timpul liber, plutonierul adjutant Paloczi Zsolt Csaba se îndrepta spre Oradea şi, ajuns în comuna Sântandrei, a văzut fumul gros care se înălţa de la o casă, motiv pentru care a pornit cu maşina în direcţia fumului, ca să vadă ce s-a întâmplat.

Pe timpul recunoașterii, plt. adj. Paloczi Zsolt a observat că exista pericolul exploziei mai multor butelii de gaz, de 12 kilograme, care se aflau la aproximativ patru metri de anexa afectată de incendiu. Acesta a luat decizia de a muta buteliile, împreună cu proprietarul gospodăriei, la o distanță de siguranță, după care, a eliberat un câine ciobănesc german, legat cu lanț în imediata apropiere de construcția în flăcări.

În timpul operaţiunii, din cauza emisiei mari de căldură, subofiţerul a suferit arsuri de gradul II la nivelul mâinii stângi, fapt ce nu l-a împiedicat să continue misiunea, reuşind astfel să salveze viaţa câinelui”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, căpitanul Camelia Roşca.

 

 

Distribuie informația
Alte știri