Un prim vis împlinit pentru șefa de promoție 2017/2018 de la CN Emanuil Gojdu

Roxana Corbu Polojințef, șefa de promoție de la CN Emanuil Gojdu și-a împlinit visul, în care credea de mică. Acela de-a ajunge studentă la medicină, un prim mare pas pentru o viitoare carieră de doctor, la fel ca bunicii și mama ei.

Roxana a studiat mult, temeinic, acumuland în fiecare zi cunoștințe și experiențe, iar liceul în care a petrecut cei 4 ani i-au facilitat acest parcurs. A reușit cu brio la Facultatea de Medicină din Cluj –Napoca, dar visul ei era să studieze la Viena. Iar visul s-a împlinit.

“În urma unui examen care a durat în total 4 ore, cu o concurență în medie de 10/loc, rezultatul admiterii la Facultatea de Medicină din Viena a fost unul favorabil. Stilul testării este complet diferit față de examenele clasice cu care suntem obișnuiți, având probe atât din biologie, chimie, fizică și matematică, cât și o parte care seamănă mai mult cu un test de IQ. Un mic exemplu din cele 12 în total ar fi o probă în care ni se dădeau câte 8 informații despre 8 persoane diferite care trebuie memorate în scurt timp pentru a răspunde ulterior la întrebări; de asemenea, figuri geometrice tăiate în mai multe părți cu scopul de a fi reasamblate, dar și cuvinte cu literele amestecate pentru a descoperi termenul inițial. Sunt foarte bucuroasă de rezultatul obținut și sper din suflet să mă ridic la nivelul propriilor mele așteptări!” spune zâmbind, Roxana Corbu Polojințef, tânăra din urbea de pe Crisul Repede cu care ne putem mândri!

Distribuie informația
Alte știri