Proiect pilot în România: „Teatru contemporan în săli de clase”

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria s-a alăturat proiectului „Teatru contemporan în săli de clasă”, lansat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în colaborare cu Goethe-Institut București și cu agenția Henschel din Berlin, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Misiunea proiectului este aceea de a implementa în cinci teatre de copii și tineret din România un format nou de teatru, răspândit în spațiul german: Klassenzimmerstücke, spectacole special concepute pentru a fi jucate în sălile de clasă. În România proiectul este unul pilot, nu a mai fost realizat acest tip de scpectacol până în acest moment.

Cele cinci teatre din Transilvania care participă sunt Oradea – Teatrul Regina Maria – Trupa „Arcadia”, Alba-Iulia – Teatrul de Păpuși „Prichindel”, Târgu-Mureș – Teatrul „Ariel”, Brașov – Teatrul „Arlechino” și Sibiu – Teatrul GONG.

Spectacolele incluse în „Teatru contemporan în săli de clasă” au la bază piese de teatru germane contemporane pentru copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, care au fost selectate și traduse din limba germană de Elise Wilk și Ciprian Marinescu.

Textul pus în scenă la „Trupa Arcadia” în cadrul acestui proiect se numește „Stelele nu merg la școală?”și a fost scris de către Carsten Brandau. Regia este semnată de Bianca Oprea, studentă în anul III la Universitatea Națională de Arta Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, din București, care a susținut în prealabil, pentru pregătirea acestui spectacol, un workshop online cu dramaturgul. Distribuția spectacolului este formată din actorii David Constantinescu și Carina Bunea.

Premiera a avut loc astăzi, 17 mai, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar următoarele două reprezentații vor avea loc la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu și la Colegiul Național „Iosif Vulcan”.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri