Un râs a ieşit la vânătoare, prin zăpadă, în Parcul Natural Apuseni. VIDEO

Imagini inedite cu un râs aflat, cel mai probabil, în căutarea hranei, au fost filmate într-o pădure din Munţii Apuseni. Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni au postat, pe pagina lor de facebook un film care  dovedeşte faptul că această specie este în continuare prezentă în zonă.

Râsul este un mamifer de talie mijlocie, bine proporţionat, îndesat, cu picioarele din spate puternice adaptate pentru salturi. Masculii au lungimi cuprinse între 104-174 de cm, coada atingând 12-24 de cm, femelele fiind în medie cu circa 20 de cm mai scurte. Înălţimea la umăr este de 45-86 de cm şi greutatea medie între 11-30 de kg. Este un prădător de pădure având preferinţe pentru zonele cu arbori bătrâni, bine împădurite. Datorită abundenţei de hrană ei îşi micşoreaza domeniul lor de utilizare în timpul verii şi îl extind pe timp de iarnă”, se arată în textul postat alături de imagini.


Parcul natural are o suprafaţă totală de 75.784 de hectare şi se află pe teritoriile administrative ale judeţelor Alba, Cluj şi Bihor, în partea central-estică a Munţilor Apuseni.  Este o zonă protejată, înconjurată de Masivul Vlădeasa la Nord, Munţii Pădurea Craiului la Nord-Vest, Munţii Bihorului la Sud, Munţii Gilău la Est şi Munţii Codru-Moma la Sud-Vest.


 

Distribuie informația
Alte știri