Un renumit medic din România operează cu laser, în Debrecen, metastaze pulmonare în stadiile IV ale neoplasmelor. VIDEO

Sperantele nu mor niciodata! E expresia pe care noi romanii o folosim de multe ori. Pentru unii dintre pacientii oncologici cu metastaze pulmonare in stadiile IV ale neoplasmelor sperantele chiar exista si ei NU sunt la finalul drumului! O spune raspicat Dan Nicolau, medic primar de chirurgie toracica. In opinia sa „astazi metastazele cu localizari multiple organice au inceput sa aiba solutii reale obiectivizate statistic prin rate de supravietuire spectaculoase”.

Doctorul opereaza cu succes, folosind tehnologia laser, la Clinica privata „Apollo Park din Debrecen” (Debrecen, 2, Tuztovis Utca, 4002 Ungaria, tel. 0040787885498), din decembrie 2016. Cei mai multi dintre pacientii sai sunt romani.

Costul interventiei este de 8300 de euro, incluzand investigatiile si regimul hotelier pentru bolnav si apartinator intr-un resort de 4 stele. CAS-ul de la noi acopera suma de 8000 de lei pentru operatie. In tari ca Germania sau Anglia, unde se practica interventii similare, costurile se ridica la 40-50 de mii de euro.

„Aparatul laser permite extirparea tuturor tumorilor, chiar daca nu au putut fi obiectivizate prin metode de investigatie. Operatia are un caracter radical in zonele cu metastaze, iar supravietuirea pacientului se prelungeste cu cel putin 12 luni fata de metodele clasice. Unda luminoasa de laser face si taierea, si coagularea sangelui dar si aerostaza pe parenchim, iar pacientul poate fi externat in doua-trei zile”, mai spune dr Dan Nicolau.

 

Distribuie informația
Alte știri