Un român care lucra la un abator din Germania, unde au fost înregistrate cazuri de COVID-19, a murit. Fusese testat de 2 ori negativ

Foto: Profimedia Images

Un român a murit în Germania unde lucra la un abator. Nu este clar dacă suferea de Covid 19. Decesul a fost anunțat de Ministerul român de Externe. El lucra la abatorul din Birkenfeld.

Potrivit informațiilor comunicate de conducerea abatorului, românul decedat fusese testat negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori, în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Ministerul Afacerilor Externe mai arată că este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

Tot în Germania, 47 de români care munceau la abatorul din Dissen, în Landul Saxonia Inferioară, au fost confirmați cu noul coronavirus. Pentru alți 57 a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei infectați, precizează Ministerul de Externe de la București. Abatorul a fost închis. Angajații beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare.

Alte știri