Un român catalogat „periculos“, pe lista Europol a celor mai căutați infractori

Sunt cinci români pe lista Europol a celor mai căutați infractori. Unul dintre ei este considerat periculos, fiind condamnat pentru omor și având de executat o pedeapsă de 17 ani de închisoare.

Cel mai periculos român de pe lista Europol este considerat Petrişor Lupu, un bărbat de 40 ani din Călărași. El a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru că a ucis un bărbat în noaptea de 11 iunie 2006, la o nuntă, împreună cu alţi membri ai clanului din care făcea parte. Petrișor Lupu a fugit din țară de mai mulți ani.

Pe 11 iunie 2006, o nuntă de spoitori din orașul Călărași s-au transformat într-un autentic război de stradă. Încăierarea clanurilor Zăbălaru şi Minerilor, la care au luat parte numeroase persoane, s-a soldat cu înjunghierea mortală a lui Constantin Petrică. Scandalul a izbucnit pe fondul unor conflicte mai vechi, referitoare la un dosar în care erau implicaţi 5 dintre cei 10 tineri care s-au bătut cu bâte şi au tras patru focuri de armă.

Pe lista celor mai căutați infractori de către Europol mai sunt patru români: Anamaria Radu-Stoica (proxenetism și trafic de persoane, condamnată la 10 ani de închisoare), Marius Bucureșteanu (tentativă de omor, condamnat la 8 ani de închisoare), Bogdan Paiu (trafic droguri) și Ionel Teja (trafic de droguri, condamnat la 20 de ani de închisoare).

Distribuie informația
Alte știri