Un român de 45 de ani, printre victimele moarte în explozia de la hidrocentrala Enel

Foto: captura youtube

Trei persoane au murit, alte trei sunt rănite şi cinci au fost date dispărute în urme unei explozii survenite marţi la o hidrocentrală în zona lacului de acumulare de la Suviana, în apropierea oraşului italian Bologna. Printre victimele moarte se află și un bărbat român. Petronel Pavel Tănase avea 45 de ani și era rezident în Settino Torinese, provincia Torino, potrivit La Repubblica.

Ministerul de Externe a anunțat că i-a familia bărbatului a fost anunțată și că urmează să îi acorde asistență consulară pentru pentru a-l putea repatria.

Explozia s-a produs în jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT) la hidrocentrala acestui lac de acumulare situat în lanţul muntos al Apeninilor şi format în urma construirii acolo a unui baraj în anul 1932. Explozia a survenit la etajul nouă al centralei, la circa 30 de metri sub nivelul apei, în timp ce acolo erau efectuate lucrări de întreţinere la turbine. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu. Hidrocentrala a fost construită în anul 1975 şi este gestionată de compania Enel.

Distribuie informația
Alte știri