Un român de pe nava de croazieră din Japonia, depistat cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un român din cei 17 aflați pe nava de croazieră Diamond Princess este infectat cu coronavirus, pacientul fiind internat într-un spital din Japonia.

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE.

Ministerul de Externe adaugă că Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess.

Diamond Princess a fost plasată în carantină pentru două săptămâni în 3 februarie, când a ajuns în Yokohama, după ce un bărbat care debarcase în Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirus. Cei care sunt diagnosticați sunt luați de pe navă și duși la spital.

Alte știri