Un septuagenar din Apuseni, a fost confirmat cu COVID-19. Bărbatul nu a călătorit şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Apuseni, a fost confirmat cu COVID-19, acesta fiind cel de-al patrulea caz înregistrat în judeţul Alba, el fiind internat în prezent în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

„Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din judeţul Alba, a fost adus, în noaptea de 29 spre 30 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în urma unui transfer intraspitalicesc de la Spitalul Orăşenesc Abrud. Pacientul era febril şi a fost internat în compartimentul Dermatovenerologie, din cadrul secţiei de Boli Infecţioase, special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Rezultatul testării, în cazul său, din data de 30 martie, a fost pozitiv”, se menţionează într-un comunicat de presă al SJU Alba Iulia.

Conform anchetei epidemiologice, bărbatul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală.

Acesta este al treilea caz de COVID-19 internat la spitalul din Alba Iulia. La sfârşitul săptămânii trecute a fost diagnosticat cu această boală un bărbat de 60 de ani, din oraşul Teiuş, el fiind spitalizat în secţia ATI a unităţii medicale.

În ceea ce priveşte primul caz din Alba, o femeie de 36 de ani, întoarsă din Italia, aceasta a fost declarată vindecată.

Distribuie informația
Alte știri