Un sfert din județele țării au cerut Guvernului bani în plus pentru plata salariilor. Bihorul e printre ele

Un sfert din consiliile județene au solicitat Guvernului, până la finele anului trecut, fonduri suplimentare pentru plata salariilor. Executivul nu s-a grăbit însă să bage mâna în Fondul de Rezervă aflat la dispoziția sa pentru cheltuieli de urgență și nici bugetul aprobat nu include cote majorate pentru autoritățile locale, relatează profit.ro.

Un document oficial indică faptul că direcția de specialitate din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a înregistrat 16 solicitări pentru ”suplimentarea fondurilor necesare achitării salariilor personalului din cadrul instituțiilor administrației publice locale”.

11 au venit din partea consiliilor județene, care au cerut mai mulți bani pentru acoperirea găurilor lăsate în bugetele locale de salariile majorate de primării. Este vorba despre Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

Soliciări în același sens au formulat, separat, municipiul Medgidia și chiar sectorul 2 al Capitalei, respectiv comunele Știubeni din Botoșani, Șoimuș din Hunedoara și Didești din Teleorman.

Distribuie informația
Alte știri