Un sirian şi un irakian, prinşi într-un taxi, la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, aflaţi în misiune pe comunicația Borș-Santău Mic, la aproximativ 500 m de linia de frontieră, au descoperit  într-un autoturism condus de un cetățean român, care circula în regim de taxi, doi cetăţeni străini, o femeie şi un bărbat. Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

Cei doi cetăţeni străini au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat,pentru cetățenii străini, iar pentru șofer de trafic de migranți. Totodată,autoturismul a fost indisponibilizat la sediul ITPF Oradea până la finalizarea cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Poliţiştii de frontieră revin cu mențiunea că, „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal)”.

Astfel,  ITPF Oradea recomandă persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii.

Distribuie informația
Alte știri