Un succes: a V-a ediţie a Festivalului Mugurel, etapa judeţeană

Un festival dedicat grădiniţelor, de fapt, singurul festival dedicat grădiniţelor din Oradea şi Bihor, a ajuns la ediţia a V-a. Eveniment cultural de marcă pentru grădinița 30 din Oradea și un indicator de referință al activității ce se desfășoară la nivelul învățământului preșcolar bihorean, în vederea identificării și promovării copiilor cu potențial deosebit, în domeniul artistic, festivalul este coordonat de Daniela Hanga şi de Ioana Camelia Ruge.

În acest an, la cele trei secțiuni ale manifestării au evoluat nu mai puțin de 636 de preșcolari, din Oradea și județ, coordonați de 108 cadre didactice. Momentele artistice, cu un veritabil umor specific vârstei, cu stângăcii și emoții, parcă înadins regizate, au fost prezentate în funcție de secțiunea căreia i-au corespuns. (secțiunea I – 25 momente artistice; secțiunea II – 24 momente artistice și secțiunea III – 5 momente artistice. 

„De la an la an, numărul participanților este într-o continuă creștere, ceea ce presupune că și interesul pentru această formă de punere în valoare a copiilor cu aptitudini sau înclinații artistice este, în egală măsură, în creştere. Aprecierile noastre îi vizează pe toți cei implicați: preșcolari, educatoare, profesori, părinți, pentru contribuția, efortul, susținerea, determinarea pe care le-au conjugat, astfel încât Festivalul Mugurel să se bucure de binemeritatul succes  și la această ediție”, spune coordonatoarea acestei ediţii, Daniela Hanga.

Fiecare număr al spectacolului a fost savurat și evaluat de către membrii juriului (Georgeta Bara şi Tanko Zita de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, și Marius Marcu de la Palatul Copiilor). Alături de juriu a fost invitată şi fostul director al grădiniţei Mugurel, Lucia Negrău. Organizatorii mulţumesc conducerii Colegiului Emanuil Gojdu, care a pus la dispoziție încăperile necesare desfășurării evenimentului.

Distribuie informația
Alte știri