Un tânăr bănuit de repetate furturi, reținut de polițiștii orădeni

Marți, 19 iulie a.c., în urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 15 ani, din comuna Cefa, județul Bihor, bănuit de comiterea, în formă continuată, a infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 14 aprilie a.c., în intervalul orar 22.00 – 23.00, ar fi sustras un moped, dintr-o parcare de pe raza municipiului Oradea, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, acesta este bănuit că, la 16 aprilie a.c., în jurul orei 03.53, ar fi sustras un scuter lăsat nesupravegheat în fața unui bloc de locuințe de pe strada Someșului din municipiul Oradea, cauzând un prejudiciu total estimat de proprietar la 2.500 de lei.

Același tânăr este bănuit că, la 2 mai a.c., în intervalul orar 23.00 – 23.10, ar fi sustras o bicicletă lăsată de proprietar asigurată cu un cablu, de balustrada de la parterul unui imobil de locuințe de pe Bulevardul Decebal din municipiul Oradea, cauzând un prejudiciu de 500 de lei.

De asemenea, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe tânărul de 15 ani că, la 4 iulie a.c., în intervalul orar 23.00 – 24.00, ar fi sustras un scuter din fața unui imobil de pe strada Constantin Noica, din municipiul Oradea, cauzând un prejudiciu estimat de proprietar la 5.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat de polițiștii orădeni în proporție de aproximativ 80%.

Față de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Alte știri