Un tanar bihorean a obtinut medalia de aur la o competitie internationala de informatica

Elevi din 11 ţări s-au întrecut, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Info(1) Cup. Peste 180 de elevi din România, Bulgaria, Croaţia, Republica Moldova, Iran, Polonia, Kazakhstan, Ungaria, Siria, Rusia şi Elveţia şi-au testat cunoştinţele de informatică la prima ediţie a competiţiei.

Concursul a avut numai o variantă online, si a fost organizat de Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova. Participanţii au avut de rezolvat 4-5 probleme de natură algoritmică pe parcursul a 5 ore.

Medaliatul cu aur al acestei competitii este un tanar bihorean. Se numeste Tamio Vesa Nakajima si este elev al Licelui Vocaţional „Nicolae Bolcaş” din Beiuş. Tanarul, pasionat de matematica si informatica, cochetează si cu muzica de la 6 ani, pian studiază serios de la 9 , iar compoziție face de la 13 ani.
“S-a născut în Timișoara însă primii ani din viață i-a petrecut prin turneele tatălui său. Provine dintr-o familie de artiști, bunica fiind profesoară de desen iar tatăl dirijor și acustician. Mama a fost însă cea care i-a fost alături la fiecare pas din evoluția sa”, spun cei de la n24plus.ro.

Alte știri