Un tânăr bihorean de 18 ani a ajuns în arest, după ce împreună cu un adolescent a tâlhărit un bărbat în Oradea

Duminică, 12 februarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de doi tineri, de 18 și de 14 ani, ambii din localitatea Rontău, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din cercetări a reieșit că, la 11 februarie a.c., în jurul orei 04.15, cei doi tineri ar fi acostat, din spate, un orădean de 66 de ani, în timp ce acesta se afla pe strada Peneș Curcanu din municipiul Oradea și, prin agresiune, l-ar fi deposedat de o borsetă pe care acesta o purta peste umăr, în care se afla un portmoneu cu aproximativ 5.000 de lei.

În acest caz, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe alți doi tineri, de 19 și 16 ani, din localitățile bihorene Ineu și Rontău, de comiterea infracțiunii de tăinuire, din cercetări reieșind că aceștia ar fi primit o parte din banii sustrași de la orădeanul de 66 de ani, cunoscând că aceștia proveneau din săvârșirea unei infracțiuni.

Luni, 13 februarie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei l-au prezentat pe tânărul de 18 ani, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Distribuie informația
Alte știri