Un tanar din Oradea creste iepuri de rasa care costa chiar si 400 de euro bucata

Razvan Turucz, in varsta de 27 ani, este un tanar din Oradea pentru care urecheatii reprezinta pasiunea lui de-o viata. Chiar daca a detinut mai demult doar rase obisnuite de iepuri, in ultimi ani crescatorul s-a specializat pe Uriasul German Gri si Alb, reusind chiar sa cucereasca si o serie de premii.

„Am cumparat primele exemplare de la un prieten. Ulterior, am fost plecat prin Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, m-am intalnit cu crescatori de top si am mai facut rost de niste exemplare deosebite. In prezent am circa 100 de exemplare”, a povestit, pentru StiriAgricole.ro, Razvan Turucz.

Un exemplar din rasa Urias German are, la maturitate, o greutate cuprinsa intre 7 si 11 kilograme. „Iepurii se dezvolta foarte repede, la 5 luni ajung sa aiba aproape 6 kilograme. Pretul unui exemplar matur din rasa Urias Gri German porneste de la 100 euro si poate ajunge pana la 400 de euro in functie de genetica si varsta. In ceea ce priveste puii de circa 6-7 saptamani acestia se vand cu aproximativ 30-50 euro, potrivit lui Razvan Turucz. Citeste mai departe

Distribuie informația
Alte știri