Un tanar oradean a obtinut o bursa de sport si studii si in SUA. Isi doreste sa ajunga intr-o zi un mare medic

András Bimbo Szuhai a absolvit cursurile Liceului Ady Endre, promotia 2016/2017 cu media generala peste 9,50, iar Examenul Maturitatii l-a luat tot cu medie foarte mare.

A inceput sa practice polo-ul in orasul natal de la varsta de 6 ani. Primii antrenori pe care i-a avut la CS Crisul Oradea au fost Veckerdy Laszlo si Cosmin Goina. La 14 ani s-a transferat la un club puternic din Budapesta dar a continuat sa studieze in Oradea.
A facut naveta, fiind sustinut si de antrenorii oradeni Ciprian Campan, Adi Alexandrescu si Eugen Bajenaru.

In Capitala Ungariei, timp de 4 ani, a fost component de baza al echipei UVSE Budapesta, formatie de prima liga cu care a imbracat de doua ori tricoul de campion national de juniori. Acolo a avut parte de antrenori de renume, fosti campioni mondiali si olimpici, precum Nemeth Zsolt, Marton Benczur, sau Tibor Benedek.

Rezultatele meritorii la invatatura si sport i-au adus tanarului oradean, la finalizarea studiilor din urbea de pe Crisul Repede, bursa cu care a fost admis la Wagner College din New-York.

András Bimbo Szuhai continua sa joace polo, echipa universitatii lui fiind angrenata in castigarea campionatului Middle-East.
Viseaza sa ajunga un mare medic si de aceea si studiul, timp de 4 ani, la Wagner College din New-York ocupa un rol extrem de important pentru tanarul oradean.

Distribuie informația
Alte știri