Un tânăr terapeut luptă pentru viața sa! Haideți să-i fim alături

După ce a ajutat sute de copii cu dizabilități din toată țara să se recupereze, Vasile Bâlc, un tânăr de doar 28 de ani, diagnosticat cu leucemie, are acum el nevoie de ajutor.

Povestea lui Vasile Bâlc, dar și modul în care poate fi ajutat, se găsește pe pagina de facebook a Fundației Mihai Neșu.

„Iarna, 2015… Fotbalistul Mihai Neșu se gândește să deschidă o fundație pentru copiii paralizați. Caută oameni, inițial voluntari, pentru a merge acasă la copii. Vasile, proaspăt absolvent de kinetoterapie, se oferă să ajute. Ne ajută să curățăm sediul, care nu era deschis încă. Lucrează ca voluntar până în 2016, când se angajează ca terapeut. Apoi, urmează zile, luni, ani, în care Vasile, specializat și în Therasuit, ajută copiii cu dizabilități din toată țara, prin terapie, să se recupereze. Vasile cel mai înalt din fundație, e creativ, glumeț și poartă mereu șosete colorate…”, scriu reprezentanții Fundației Mihai Neșu pe pagina de Facebook.

În decembrie, anul trecut, viața lui Vasile Bâlc s-a schimbat brusc, după ce a fost diagnosticat cu leucemie.

„Decembrie, 2019. Vasile intră în biroul directorului și se învoiește pentru medic, avea o umflătură la picior, dureri în corp, bănuim vreo căpușă. După câteva zile de analize, în fundația plină de copii, colegi și părinți, se face liniște: la 27 ani, Vasile al nostru are leucemie. Intră de urgență în prima cură de chimioterapie, la spitalul din Oradea, pe 12 decembrie. Îi scad celulele cancerigene la 5%, apoi, cresc la 7%. Începe a doua cură de chimioterapie. Celulele ajung la 42% și nu e timp de decis, deoarece începe a treia cură. Slavă Domnului, celulele mai scad și ajung la 17%. Prietenii, colegii și părinții din fundație merg la el la spital, îl vizitează, până în martie. De atunci, din cauza izolării, Vasile e singur, oamenii lui sunt în telefon, iar el se gândește: încotro, acum? Dacă celulele cancerigene ar ajunge la 5%, ar putea face transplant de măduvă, ceea ce ni l-ar putea reda înapoi sănătos, creativ, prietenos. Vasile e compatibil cu sora lui pentru transplant, însă nu știe cât mai rezistă, pentru că fiecare cură este diferită, iar ultima, cea mai grea, a fost cu complicații, din cauza imunității sale slăbite”, povestesc prietenii tânărului pe pagina de facebook.

Două spitale, AKH din Viena și American Hospital din Turcia, l-ar putea ajuta, însă pentru oricare costul pentru tratament și transplant pentru 3-4 luni de spitalizare e de 150.000 euro, o sumă enormă, care poate crește în functie de cum răspunde organismul la tratament.

Cei care vor să-l ajute pe Vasile o pot face donând în conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele Vasile Bâlc: RO80BTRLRONCRT0344093301 în lei sau RO30BTRLEURCRT0344093301 în euro.

Informații suplimentare despre Vasile sau cum poate fi ajutat se pot afla la numerele de telefon: (0752) 674 936 – Vasile Bâlc și (0746) 341 011 – Maria Bâlc (mama lui Vasile).

Alte știri