Un turist din Ungaria a căzut din abruptul cascadei Bohodei din Munții Bihor / Intervenția salvamontiștilor a durat toată noaptea

Patrula SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor care asigură permanența în zona turistică Padiș, a intervenit în timpul nopții de vineri spre sâmbătă pentru salvarea unui turist din Ungaria care a căzut din abruptul cascadei Săritoarea Bohodei (Vl. Aleului), m-ții Bihor.

Din cauza conformației zonei de intervenție pe un teren accidentat și cu numeroși arbori ase doborâturi de arbori care afectează atât posibilitatea de acces la victimă cât, în special, traseul de evacuare a tărgii în care a fost imobilizat accidentatul, la intervenție au fost dislocate și patrulele care asigură permanența Salvamont în zona satului de vacanță Vârtop și stațiunii Stâna se Vale precum și un echipaj suplimentar, de la Oradea.

După 8 ore de efort intens și continuu, în noapte, evacuarea victimei din versant s-a finalizat puțin înainte de orele 07:00 dimineața, aceasta fiind preluată de ambulanță la pensiunea ”Anette” – Vl. Aleului, la circa 11 ore după apelul inițial preluat de la SNAUU 112 Bihor.

Pe toată durata intervenției victima a fost stabilă, conștientă, cooperantă, fără să acuze dureri.

Patrulele dislocate își vor relua serviciul în zonele desemnate dar vor rămâne în pre-alertă dat fiind că în acest sfârșit de săptămână urmează să se desfășoare o etapă în cadrul Campionatului Național de Alergare Montană Master în zona cuprinsă între Stâna de Vale și Padiș.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri