Un vernisaj foto cu multe surprize în Turnul Primăriei Oradea

Parterul Turnului Primăriei a fost neîncăpătoare marți, 27 septembrie 2022, la ora 17:00 de fotografi și membrii lor de familie, care au participat la concursul de fotografie intitulată „Turnurile clădirilor din Oradea” organizat de Asociația Internaționale „Euro Foto Art” (AIEFA) în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor  (FPMIJB) cu sprijinul Summit Agro România.

Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP președintele AIEFA, curatorul expoziției, care a apreciat inițiativa comună lansată în urmă cu câteva săptămâni cu doamna Angela Lupșea, directorul executiv al FPMIJB. Scopul proiectului a fost diversificarea tematicilor expozițiilor organizate în Turnul Primăriei Oradea și editarea unui catalog la terminarea proiectului. 

„Am fost impresionat și de numărul mare de concurenți din Cluj Napoca, Constanța și  Oradea, dar și din mai multe localități din județul Bihor. De asemenea am fost impresionat și calitatea și nivelul artistic al imaginilor trimise pentru concurs. Am fost suprins cu ocazia vernisajului când i-am cunoscut personal pe autorii fotografiilor, printre care am descoperit mai multe eleve din diferite școli din Oradea, printre care care pe Niță Alexandra sau Bianca-Adelina Grava elevă la Colegul Național „Emanuil Gojdu” și pe cea mai tânără concurentă Maria Ilieș de la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea, având vârsta doar de 11 ani! O altă surpriză plăcută pentru mine a fost când am aflat că unul din premianți Nagy Nándor originar din Oradea locuiește în SUA!” a subliniat în discursul curatorul expoziției.

 În continuare aristul fotograf premiat Dr. Demeter Constantin Liviu, a subliniat rolul important de altădată pe care au avut turnururile clădirilor din municipiul nostru, care coloresc aztăzi prin arhitectura lor peisajul contemporan ale clădirilor orădene. „Fotografia mea premiată are o poveste sentimentală foarte frumoasă pentru mine și mă bucur că juriul a apreciat în mod desebit, acordând premiul I. al concursului” a subliniat în discursul său membrul de onoare al Clubului Fotogarfic „Nufărul” Oradea. În încheiere vernisajului artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP președintele AIEFA a înmânat premiile acordate. În cadrul expoziției sunt expuse lucrările concurenților Bulzan Andrei,  Copoș Casian-Lucian, Costea Maria, Demeter Constantin Liviu, Durduman Burtescu Tudor,  Grava Bianca-Adelina,  Filip Raul Adrian, Kenéz Emese, Marton Monica,  Ilieș Maria,  Iștoc Marius,  Nagy Nándor,  Niță Alexandra-Ioana,  Oraș Adrian,  Oros Claudiu, Savciuc Alexandru,  Silaghi Sergiu,  Suciu Eduard și Șaramet Izabella Ioana.Evenimentul a fost  transmis online de pe adresa Asociației:

Lucrările expuse se pot viziona și pe adresa: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/oradea-city-hall-tower/04/ și se vor putea viziona și pe ecanele mijloacelor moderne de transport din municipul nostru, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL Bihor. Noua expoziție de fotografie de la Turnul Primăriei va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 25.11.2022 putând fi vizitată de marți până duminică între orele 10:00 – 18:00.

Distribuie informația
Alte știri