Una dintre puținele femei-pilot din lume a filmat de la bordul avionului pista modernizată a Aeroportului Oradea / VIDEO

foto: captura video

Simona Păun, femeia-pilot de aeronavă de linie care a ajuns star pe social media, a filmat și a postat apoi pe rețelele de socializare o aterizare pe pista Aeroportului din Oradea. Clipul scurt a adunat zeci de mii de vizualizări și numeroase comentarii de apreciere pe Youtube.

„Eu fac social media full-time, esta al doilea meu job, care, cred, îmi ia mai mult timp decât primul – chiar dacă sunt în avion non-stop – de șase ani de zile. Menirea postărilor mele este să inspire oamenii care au un vis, un vis care poate nu este validat de cei din jur. Asta vreau eu să transmit, că se poate. Dacă eu pot, poți și tu”, spunea Simona Păun, în februarie, în emisiunea iLikeIT.

Lucrările de extindere a pistei Aeroportului Oradea, proiect finanțat prin POIM 2014 – 2020, au fost finalizate în această lună.

Am ajuns la finalul proiectului „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” și ne bucurăm să vă informăm că în cadrul acestuia am extins pista de decolare și aterizare, cu 420 de metri înspre localitatea Nojorid, de la 2.100 la 2.520 de metri, precum și platforma de îmbarcare – debarcare, care a fost suplimentată cu 4 locuri de staționare, ceea ce înseamnă că vor putea fi operate simultan mai multe aeronave, în special în intervalele orelor de vârf, a transmis constructorul pe pagina Selina Grup.

Totodată, s-a avut în vedere echiparea direcției 01 cu sistemul instrumental de apropiere de precizie CAT II, care va facilita aterizarea aeronavelor pe direcția 01 dinspre sud, chiar și în condiții de vizibilitate redusă de până la 300 de metri.

În plus, numărul de survolări ale municipiului Oradea în procedura de apropiere va scădea semnificativ, traficul aerian putând fi astfel direcționat dinspre sud.

Distribuie informația
Alte știri