Undă verde pentru construirea Parcului Industrial Săcueni

La sediul Consiliului Județean Bihor a avut loc semnarea contractului constând în executarea, finalizarea și întreținerea obiectivului de investiții „Construire Parc Industrial Săcueni – introducerea rețelelor de drum incintă, accese, parcări, trotuare și stații de autobuz, instalații electrice de joasă tensiune, iluminat, instalații de alimentare cu apă și evacuare a apei menajere și pluviale, instalații stingere incendiu”, valoare fiind de 2.509.370,71 lei + TVA. Aceasta s-a putut perfecta în urma votului acordat în unanimitate de plenul C.J. Bihor vineri, 08.11.2019, reprezentanților UAT Bihor în AGA companiei Parcuri Industriale Bihor S.A., respectiv mandatarea directorului pentru semnare în cadrul ședinței de luni, 11.11.2019 de către toți reprezentanții acționariatului.

Câștigătoarea licitației, asocierea formată din Drumuri Orășenești SA (lider al asocierii) și Luxten Lighting Company SA, va avea la dispoziție 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, să finalizeze construirea obiectivului Parc Industrial Săcueni. „Este un proiect complex; vorbim despre lucrări de electricitate, alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială, reabilitare foraj existent, crearea accesului în parcul industrial și asfaltare”, ne-a declarat Alin Biț, director în cadrul SC Drumuri Orășenești SA. Constructorul apreciază că, în cazul în care condițiile meteo vor permite, o parte a lucrărilor ar putea fi începute anul acesta. Este vorba despre lucrările de alimentare cu apă și electricitate. Mircea Lazăr, director regional Luxten Lighting Company S.A. ne-a precizat: „Nu vom întâmpina probleme în ceea ce privește partea de forță de muncă. Deși este o lucrare complexă, din cele 20 de puncte de lucru, Luxten poate reloca în orice moment specialiști pentru această lucrare”.

Parcul Industrial din Săcueni este al doilea proiect, după cel de construire a obiectivului din Tileagd, demarat de societatea Parcuri Industriale Bihor SA având acționar majoritar Consiliului Județean. „Consiliul Local Săcueni a intrat în acționariatul societății Parcuri Industriale Bihor SA prin aportul în natură însemnând un teren de 50.000 metri pătrați. În cadrul Liceului Tehnologic din Cadea există clasele profesionale în sistem dual care formează specialiștii ceruți pe piața forței de muncă. Acesta este atributul care poate contribui la creșterea economică a microregiunii. Există, așadar, forța de muncă specializată, pe care viitorii investitori din parcul industrial se pot baza la demararea afacerilor”, a adăugat edilul din Săcueni, Béres Csaba, prezent la semnarea contractului de execuție. Situat la 5 km de granița cu Ungaria și cu acces direct la un drum european, parcul industrial din Săcueni face parte din strategia de dezvoltare a județului demarată în actualul mandat. „Ne-am luat angajamentul să finanțăm întreaga dezvoltare a infrastructurii pentru a crea facilități viitorilor investitori, condiții optime pentru asigurarea unui mediu de afaceri competitiv în microregiune”, a spus președintele Pásztor Sándor.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri