Undă verde pentru demararea lucrărilor pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș. Contestația Nurol a fost retrasă

Foto: Asociația Pro Infrastructură - Facebook

Contractul pentru lucrările la lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș a fost semnat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) încă din noiembrie 2023 cu firma Construcții Erbașu. Constructorul turc Nurol a renunțat la procesul deschis la Curtea de Apel București pentru lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș de pe A3.

Astfel, a dispărut ultimul obstacol din calea începerii lucrărilor pe lotul Autostrăzii Transilvania. Acesta este primul contract de autostradă câștigat de constructorul bucureștean Construcții Erbașu.

„Pe data de 15 martie vor începe lucrările pentru proiectarea și execuția Secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș, a Autostrăzii Transilvania! Pentru finalizarea construcției celor 26,35 km Antreprenorul român (Construcții Erbașu SA) are la dispoziție 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări). Contractul în valoare de 884,12 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în luna noiembrie a anului trecut. Pe traseul secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș se vor construi inclusiv opt poduri, opt pasaje și trei viaducte”, menționa atunci șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Lotul de 26 de kilometri din județul Bihor esteprimul contract pentru o autostradă atribuit constructorului Erbașu. Contractul pentru proiectarea lotului Suplacu de Barcău-Chiribiș a fost semnat cu Erbașu pe 24 noiembrie 2023 pentru o ofertă de 884 milioane lei și o durată de 24 de luni, 6 pentru proiectare și 18 luni pentru lucrări.

Distribuie informația
Alte știri