Undă verde pentru drumul de legătură Oradea – Oșorhei

S-a semnat contractul pentru drumul de legătură Oradea – Oșorhei. Va fi realizat de asocierea dintre SC DRUMURI BIHOR SA, SC Institutul de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS SA și SC DRUM ASFALT SRL. Investiția a fost contractată la valoarea de 4.493.612,42 lei fără TVA, iar durata de realizare a contractului este de 12 luni.

Obiectivul de investiție vizează modernizarea drumului existent de legătură între Municipiul Oradea (strada Podgoriei, de la zona neasfaltată) până la intersecția dintre localitățile Husasău de Criș și Fughiu (comuna Oșorhei), având o lungime estimată de aprox. 3,6 km.

La finalizare va oferi o alternativă mai scurtă (faţă de traseul prin DN1) de acces în Municipiul Oradea, pentru localităţile Husasău de Criş, Ineu, Botean, Bălaia, Burzug, Chioag.

Drumul se va încadra între limitele de proprietate privată, se va optimiza structura rutieră existentă și se va îmbunătăți sistematizarea pluvială (realizarea de șanţuri, rigole, podeţe etc). De asemenea, va fi prevăzut cu stâlpi pentru iluminat public.

Distribuie informația
Alte știri