Undă verde pentru reabilitarea Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea

În ședința de îndată de joi, 10 august, consilierii locali au aprobat depunerea proiectului, a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico–economici la faza DALI în vederea reabilitării energetice a Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” situat pe str. William Shakespeare, nr.22.

Investiția se realizează în cadrul Programului Regional Nord-  Vest 2021 – 2027.

Lucrările care vor fi executate în acest scop sunt: reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei.

Se propune ca spațiile clădirii să se transforme în spații moderne, curate și multifuncționale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat să fie curățat, reabilitat. De asemenea, se are în vedere reamenajarea grupurilor sanitare. Totodată, se propune amenajarea sălii profesorale la etaj într-un alt spațiu decât cel existent.

Finanțarea investiției se va realiza din bugetul local, bugetul de stat și finanțare FEDR, valoarea totală a investiției fiind 13.291.431,12 lei fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Distribuie informația
Alte știri