Unde mâncăm cea mai ieftină pizza din țară? Oradea la mijlocul clasamentului

Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.

Pentru că este 1 Iunie și pentru că se apropie și vacanța de vară, clubulcopiilor.ro a realizat un studiu pentru a determina prețul mediu pentru o pizza în România, concentrându-se pe orașele reședință de județ (plus București).

Pentru a realiza această analiză, am verificat prețurile a peste 1500 de pizzerii, consultând meniurile disponibile online și, acolo unde nu au fost disponibile, obținând informațiile telefonic. Studiul nostru s-a concentrat pe prețul unei pizza Margherita de dimensiuni medii, aproximativ 32 cm în diametru și o greutate de 450-500 de grame.

Conform datelor noastre, prețul  mediu al unei pizza Margherita este de 31 de lei în România. Dar prețul poate să varieze semnificativ de la oraș la oraș. Pentru o pizza mică (250-300g), prețul este cu aproximativ 20% mai mic, adică 25 de lei, iar pentru o pizza family (de regulă peste 1.2kg), prețul este cu 80% mai mare, ajungând la 59 de lei în medie. De asemenea, o pizza Margherita cu mozzarella di bufala are un preț mai mare cu aproximativ 30% datorită calității superioare a ingredientelor.

Cele mai ieftine orașe din țară pentru o pizza Margherita:

  1. Deva, Reșița, Alexandria – 25 RON
  2. Focșani, Vaslui, Pitești – 26 RON
  3. Sfântu Gheorghe, Călărași, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Tulcea – 28 RON

Cele mai scumpe orașe din țară pentru o pizza Margherita:

  1. București – 40 RON
  2. Iași – 38 RON
  3. Timișoara, Cluj-Napoca – 36 RON

Cu un preț mediu de 30 de lei, Oradea se situează la mijlocul clasamentului. La Deva se găsește  cea mai ieftină pizza din țară, iar la polul opus București are cel mai ridicat preț al pizzei.

În articolul de mai jos, găsiți prețurile din fiecare reședință de județ și detaliile complete ale studiului:

Distribuie informația
Alte știri