Unde va fi construit viitorul parc industrial din Beiuș și când vor fi concesionate primele amplasamente

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a făcut publice detalii despre viitorul parc industrial din municipiul Beiuș. Acesta este situat la intrarea în Beiuș, dinspre Oradea, pe partea stângă, la 600 de metri de drumul național, în dreptul actualului depozit de materiale de construcții. Are o suprafață de 17,5 ha și a fost singurul teren disponibil, în proprietate publică, pe care primăria îl are la dispoziție.

Primăria Beiuș va scoate terenul din circuitul agricol și va realiza un plan de urbanism zonal.

În această lună, după ce Consiliul Municipal Beiuș va transfera terenul Consiliului Județean Bihor, vom contracta realizarea studiului de fezabilitate pentru viitorul parc industrial. Se va proiecta conectarea la apă, canalizare și electricitate. Conectarea la gaz se va face din magistrala Transgaz, amplasată pe dreapta drumului național, la 900 de metri de viitorul parc a anunțat Ilie Bolojan.

Conectarea rutieră a parcului la drumul național se va face printr-un drum de 2 benzi, cu lățime de 7 metri. Proiectanții vor analiza posibilitatea realizării unei prelungiri spre Delani a centurii Beiuș, de la pasajul suprateran de la intrarea în Beiuș, pe la capătul parcului industrial dinspre oraș, până în drumul județean spre Roșia. Ar fi un dublu avantaj: o conectare bună a parcului industrial spre două direcții și o centură suplimentară a Beiușului.

Ne propunem ca în următoarele 4 luni să finalizăm toate documentațiile, în parteneriat cu Primăria Municipiului Beiuș. În primăvara anului viitor vom organiza licitația pentru proiectare și execuție. Ne propunem ca în 2023 să putem concesiona primele amplasamente din acest parc, a scris Ilie Bolojan pe Facebook.
Pentru zona Beiușului, atragerea de noi companii și susținerea dezvoltării celor existente este o condiție necesară pentru creșterea numărului de locuri de muncă și pentru câștiguri mai bune pentru oameni. Mulțumesc Primăriei Beiuș pentru sprijinul acordat acestui proiect!

Distribuie informația
Alte știri