Unde vor fi obligați românii să poarte masca de protecție, după 15 mai

Conform proiectului de lege trimis de Guvern în Parlament spre aprobare, după data de 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă cetățenii vor fi obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

„Pe durata stării de alertă în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, se instituie: obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă;”, se precizează în proiectul guvernului.

Premierul României, Ludovic Orban a declarat că purtarea măștilor va deveni obligatorie, după 15 mai, în spațiile publice sau în mijloacele de transport și că se vor aplica sancțiuni pentru cei care nu respectă această regulă.

„Cu siguranţă va exista în timp o sancţiune, dar cred că lucrurile trebuie să se dezvolte gradual. Nu trebuie să ne apucăm să sancţionăm oamenii. Trebuie ca oamenii să se înveţe cu purtatul măştii. Trebuie ca oamenii să aibă măşti la ei. De asemenea, şi angajatorii să asigure măşti pentru personal”, a spus Orban la Digi 24.

23 de producători români au primit autorizație pentru a putea produce măști chirurgicale.

Alte știri