Ungaria a dat în folosință un nou drum expres pe ruta dintre Oradea și Budapesta

Vineri a fost dat în folosinţă segmentul drumului expres M4 între localităţile Üllő şi Albertirsa, în lungime de 30 km. Şoseaua de mare viteză are de două ori două benzi şi a fost realizată din suma netă de 52 miliarde de forinţi (153,45 milioane euro) – a declarat la Üllő secretarul de stat responsabil de politica transporturilor din cadrul Ministerului Inovaţiilor şi Tehnologiei (MIT), relatează agenția maghiară de presă MTI .

Dezvoltarea drumului expres M4 leagă municipiul Szolnok de reţeaua de circulaţie rapidă, creând astfel încă o legătură rutieră de înaltă calitate în direcţia Transilvaniei şi României – a adăugat secretarul de stat. László Mosóczi a precizat că drumul expres M4 poate fi folosită de acum de la centura Budapestei M0 până la oraşul Cegléd, această legătură rutieră de aproape 45 km a costat în total 72,5 miliarde de forinţi (214 milioane euro).

Toate segmentele M4 se află cel puţin în stadiul pregătirii, lucrările de execuţie au început şi ele în mai multe locuri. “Dacă un segment este finalizat, în măsura posibilului îl vom preda automobiliştilor, astfel drumul de mare viteză are deja mai multe porţiuni scurte care sunt folosite” – a adăugat secretarul de stat.

El a reamintit că în vara acestui an va fi predată prelungirea de aproximativ 11 km până la oraşul Abony, fiind prevăzut, tot pentru această vară, şi finalizarea segmentului de aproape 30 km între Berettyóújfalu şi graniţa de stat de lângă Nagykereki, prin care se va crea legătura de circulaţie rapidă între municipiile Debrecen şi Oradea, pe partea ungară.

Alte știri