Ungaria: La benzinăriile Mol din țara vecină se pot cumpăra maximum 50 de litri de carburanţi cu preţ redus

foto: ilustrativ

Începând de vineri dimineață, benzinăriile Mol au introdus o limită la vânzările de carburanți de maxim 50 de litri pe zi la prețul plafonat. În plus, carburantul cumpărat în canistre va fi plătită la prețul pieței, și nu la prețul subvenționat.

Potrivit justificării Mol, faptul că la benzinăriile sale se pot cumpăra maximum 50 de litri de carburanţi cu preţ redus per autoturism – faţă de maximum 100 de litri de carburanţi, care a fost limita de până acum – este necesar pentru asigurarea deservirii clienţilor şi a bunei funcţionări a staţiilor de alimentare, relatează MTI.

Întrebată de agenţia ungară de presă MTI, compania a spus că limita a fost stabilită în funcţie de ceea ce se consideră că este suficient pentru un utilizator persoană fizică.

S-a atras atenţia, totodată, şi asupra faptului că atunci când un client alimentează o maşină cu număr de înmatriculare maghiar, va plăti preţul redus, însă dacă doreşte să cumpere carburanţi la canistră, va achita preţul pieţei.

Prin urmare, Mol solicită clienţilor ca în cazul în care doresc să alimenteze atât maşina, cât şi să cumpere carburanţi la canistră, să alimenteze prima oară autoturismul şi să efectueze plata aferentă, după care se poate trece la umplerea canistrei, care va fi achitată separat, la un preţ diferit. Dacă alimentarea maşinii şi umplerea canistrei au loc în acelaşi timp, pe o singură tranzacţie, se va plăti preţul pieţei pentru întreaga cantitate de carburanţi care a fost achiziţionată.

Alte știri